top of page

קיר הרעיונות

 אהבתם? צרו קשר עם מציע/ת הרעיון

Asset 2.png

אמריקאי מונחה

הרעיון הוא כזה: (מדעים מדויקים בלבד)
לכל שאלה שרצינו שתהיה שאלה פתוחה:
א. נרשום לה בין 2 ל 5 ניסוחים שונים כשהשוני יהיה מינורי - ערך של פרמטרים בלבד
ב. לכל אחת מהשאלות בכל אחד מהניסוחים נבחר 5 תשובות אמריקאיות אפשריות כאשר 3 מייצגות טעות חישוב כלשהי, 1 מייצגת טעות נפוצה ו1 תשובה נכונה
ג. בפלטפורמה בה נציג את השאלה ניתן לסטודנטים לבחור מתוך 7 תשובות אפשריות כשיהיו שם: 3 תשובות לא נכונות שקשורות לשאלה בניסוח שהם קיבלו, 2 טעויות מניסוחים אחרים (עם עדיפות לטעות נפוצה) ושתי תשובות נכונות - 1 מהניסוח שלהם ו1 מניסוח אחר.
ד. בתחתית השאלה נוסיף מקום לטקסט חופשי כדי להסביר באופן כללי מה נעשה כדי להגיע לפתרון – אם הבסר לא נכון מיד נפסול את השאלה לחלוטין.
למרות שעל פניו הדבר נראה כמו הרבה עבודה במבחנים בהם קשה להגיע לתשובה סופית, נתין לבחור 6 שאלות, לנסח כל אחת מהן 3 פעמים עם שוני חישובי – סהכ 18 שאלות, ולתת מבחן של 4 שאלות שהן תת קבוצה של ה18. במצב כזה להעתיק יהיה מאוד קשה ומי שמעתיק בלי לוודא את השאלה עלול גם ליפול בפח משאלה אחרת. בנוסף נימוק החישוב יכריח את הפותרים לרשום משהו – הפורמט של שליחת סט התשובות בווטספ שגם ככה לא מחזיק מול הפורמט הזה, ייחלש פה בעוד רמה. בנוסף נימוקים זהים הם דבר שקל לזהות ולגלות העתקות בעזרתם. (אפשר עם מודל לתיוג מילים בלי יותר מדי מאמץ ולזהות דמיון מובהק בהסברים)

בחינה בפיג'מה

איריס ורסנו

צריכים להתקיים כמה תנאים לבחינה בפיג'מה: מחשב עם מצלמת רשת, חיבור אינטרנט יציב, מרחב שקט ללא הפרעה. תמיכה בשפת הבחינה.
לכל בחינה מוגדרים התנאים: האם מותר / אסור ספרי לימוד וחומר נוסף. האם מחברת הבחינה תהיה במחשב או ע"ג דף בטכנולוגיית RocketBook שניתן יהיה להגיש אותו מיד בתום הבחינה דרך הטלפון הנייד למקצועות שלא ניתן לארוך בחינה ע"ג מחשב כמו שרטוטים ורישומים למיניהם (בזמן סביר מסיום מועד הבחינה).
כניסה ל"חדר הבחינה" תתחיל בתהליך זיהוי של הכנסת מספר תז + הצגת תעודת סטודנט מול המצלמה שתצולם לצרכי בקרה. צילום פנים אוטומטי . התמונה תשמר לצורך השוואת תמונה לבדיקת נוכחות במהלך הבחינה במועדים רנדומלים עד להגשת הבחינה. למפקחי הבחינות יופיעו כיתות בחינה בהם יופיעו הנבחנים. הם יוכלו להעיר לנבחן באופן קולי או כתוב בעזרת הודעה קופצת בחזית המסך.
במסך הבחינה יופיעו כמה אפשרויות: קוצב זמן לסיום בחינה, לשאול שאלה, צ'אט עם מפקח בחינה, דיווח יצאתי לשירותים.
בהצלחה!

0542257125

פתרונות קיימים בשוק

רוני רחמני

חברה המציעה שירותי השגחה מקוונים על בחינות:
https://examity.com

איך ניתן לרמות בבחינות החברה:
https://www.reddit.com/r/UnethicalLifeProTips/comments/ckf3fu/ulpt_need_to_cheat_on_a_proctored_online_exam

כתבה מקיפה בנושא:
https://www.theverge.com/2020/4/29/21232777/examity-remote-test-proctoring-online-class-education

Smart Paper

מיה אריה

טכנולוגית הנייר החכם מאוד מתקדמת.
יש אפשרויות לייצר נייר חכם "ביתי" בעלויות מזעריות כמו גם לסרוק לפלאפון ולמחשב באמצעות תוכנות כמו CAMSCANNER ביעילות ובעלויות מינימאליות.
ניתן להתשתמש באתרי ניתור הקיימים בשוק בשילוב עם נייר חכם וCAMSCANNER.
אשמח לענות על עוד שאלות ולעזור :)
מיה

0522932322

הצורך בתוכנה חופשית

ת"ב

רצוי שהפתרונות הממוחשבים יהיו מבוססים תוכנה חופשית עם קוד מקור פתוח. אחת הסיבות שיישומון ה"מגן" של משרד הבריאות נתמך על ידי מומחי אבטחה חיצוניים הוא שמדובר בתוכנה חופשית שזמינה בכתובת
https://github.com/MohGovIL/hamagen-react-native
לא כל הסטודנטים יסכימו להתקין תוכנה עם פוטנציאל לנזק שאי אפשר לדעת מה היא עושה. חלק גדול מתוכנות הניטור גם לא ניתנות להתקנה במערכות הפעלה שאינן וינדוס.
בכלל, עדיף למצוא פתרון שלא דורש התקנת תוכנה, וזמין בדפדפנים שונים (פיירפוקס, כרום, ספארי כולל גרסאות המובייל שלהם). כבר היום בקורסים שונים מגישים תרגילים במודל או במערכות דומות.

הקלדת נוסחאות מתמטיות

ת"ב

יש פתרון מוכר להקלדת סימונים מתמטיים, והוא LaTeX. כיום ניתן להקליד סימונים מתמטיים בכלים רבים בתחביר LaTeX, בינהם במחברות https://jupyter.org.

עוד טרם פרוץ הקורונה היו קורסים באוניברסיטאות רבות בעולם שבהם הסטודנטים הגישו תרגילים ב-LaTeX, אפילו בסמסטר א' של שנה א'. כדאי כבר מעכשיו לעבור להגשת תרגילים מוקלדים שכאלו. היתרון הראשון הוא שיותר קל לסטודנטים לערוך אותם ויתרון שני שיותר קל לקרוא אותם. מאשר סריקה של כתב יד. בנוסף ישנם תוכנות השוואת טקסטים ועבודות (כולל כאלו שכבר בשימוש באוניברסיטאות), בדומה למערכת Moss לבדיקת העתקות בתרגילי תכנות (https://theory.stanford.edu/~aiken/moss).

חלוקת הבחינה למקטעים

חלוקת הבחינה והעלאתה בחלקים המדודים בזמן. מגבלת זמן יותר מצומצמת לפתרון תחת לחץ הבחינה, מקשה על תקשורת עם אחרים ועל "חיפוש" פתרונות. זהו כמובן לא פתרון אולטימטיבי וסופי, אך בהחלט יכול למזער התנהגויות לא רצויות (בייחוד בקורסים חישוביים).

מערכת לקיום בחינות מרחוק

משה ארוס

הרעיון שלי ניתן לביצוע ובזמן יחסית קצר ..
תוכנה מבוססת AI אשר מזהה את האדם האם הוא נוכח במהלך המבחן המבחנים יקוצרו ויגבלו למבחנים של שעה כדי למנוע צורך להפסקות באמצע .. התכנה אינה מאפשרת יציאה או מזעור שלה במהלך המבחן לפני זה ישנה הודעה שאם האדם אינו נוכח בשעת המבחן לתקופת זמן קצרה העונה על דקה מבחנו יפסל בנוסף לזאת צריך להיות קיים שת"פ מצד הנבחן אשר פעם ברבע שעה המבחן ממרים את ידו הימנית זאת בכדי "להראות נוכחות" ביצוע הבחינה נעשה על ידי הקלדה של התשובות בתוכנה עצמה וכך התכנה פשוט צריכה לזהות את פניו של הנבחן מול המצלמה למשך תקופת המבחן ובתום המבבחן התושבות נשלחות אוטומטית זהו דבר אשר שומר על טוהר הבחינות כי אדם אשר משתמש בטלפון שלו או באמצעי מדיה אחר בכדי "לרמות" צריך להסית את מבטו מהמסך .. כמובן שניתן לשחק עם ההגבלות לשיקולכם האישי אבל פחות או יותר זה הרעיון אשמח לשמוע חווד במיל :D

0548758573

טיימר, vpn, ובדיקת העתקה אוטומטית

חן

רעיונות:
- שאלון אמריקאי, פתרון נוסחאות, כל שאלה מופיעה בנפרד עם טיימר.
- שאלות פתוחות, הגבלת כמות מילים, לסגור אפשרות של העתק-הדבק, גם עם טיימר.
- שאלות אנסין שבודקות הבנה בלי לימוד החומר מראש או להסתמך על שינון, גם עם טיימר.
- שאלות הבנה: למשל, לקבל הגדרה למושג ולשכתב אותו פעמיים בלי לאבד מערך המושג, לקבל מושג ולהדגים אותו.
את התוכנה של המבחן להריץ בתוך vpn שפותח מחשב וירטואלי. בפנים, אין גישה לאינטרנט.
תוך כדי המבחן, אפשר להריץ תוכנה שבודקת באופן אקטיבי העתקה מחומרים שקיימים באינטרנט ומאגרי מידע אקדמיים. אם התוכנה מוצאת פיסות מידע מועתקות, תיפתח אזהרה לנבחן.ת. בהמשך העתקות נוספות יגרמו לפסילה של המבחן, כבר בזמן הבחינה.
- בחנים בזמן השיעור
- עבודות משותפות
- בניית מתווה שמחליף עבודות בבחינות
- עבודות פרקטיות שבודקות יכולות השתלבות בשוק העבודה ובתחומי המחקר
- כתיבת עבודות שתורמות לציבור. למשל, במקום לכתוב עבודות שאח״כ הולכות לפח, לכתוב עבודות לאינטרנט, במטרה שיפורסמו באינטרנט ויגדילו את כמות הידע האמין הזמין לציבור הרחב

ביקור בית

משה שדה

חשבתי על הנושא במשך מספר ימים על אף שלצערי לא אוכל להשתתף בהאקתון.

למעשה עולם הבעיה הוא שאנחנו לא יכולים להשגיח על הנבחן.
בשגרה הנבחן מגיע פיזית ואנחנו פוגשים אותו. נותנים לו את אטופס הבחינה בזמן, רואים אותו ושומעים אותו.

כאשר הנבחן נמצא בבית אנו חוששים שהוא ייגש לחומרי הלימוד, ייעזר בסלולאר, בחברים ובבני משפחה. דבר זה לא מתאפשר בבחינה פיזית.
הרעיון שלי פשוט ומורכב מ"מענה לכל בעיה" בנפרד.
כדי לקיים בחינות מרחוק במתכונת שתדמה את ההגעה הפיזית יש לבצע את הבחינות בשידור ישיר שיקיים שלושה תנאים בסיסיים.
1. מצלמה פתוחה, שבה רואים את פלג גופו העליון של הנבחן לרבות ידיו
2. מיקרופון פתוח.
3. שיתוף מסך תמידי של מסך הבחינה.

מצב בסיסי זה מאפשר לנו לחוות את התלמיד בדומה למפגש הפיזי בשעת הבחינה בשגרה. בוחנים (במספר דומה למספרם בבחינות השגרה), עוברים מנבחן לנבחן ועורכים אצלו ביקור, לאו דווקא בידיעתו. שבו הם מקשיבים למה שמתרחש, רואים את התמונה ומוודאים שהנבחן מקיים את ההנחיות.

כעת אתייחס למקת"גים העיקריים:
1. דפים גלויים, ספרים, חומרי עזר. בעיה זו נפתרת על ידי הנחיה ברורה על מיקום המצלמה כך שיראו בתמונה את האדם ואת משטח העבודה שלו
2. עזרה קולית. בעיה זו נפתרת עקרונית על ידי פתיחת המיקרופון. אלא שקשה להבחין בין שקט של מבחן לבין שקט שמקורו בהפסקת פעילות המיקרופון. ועל כן יש לבחור באחת משתי אפשרויות.
א. תוכנה שתבקש הרשאות לפתיחת המקרופון ללא יכולת להשבית. זו אופציה בעייתית מבחינת מערכות ההפעלה.
ב.אופציה מקורית אחרת היא צליל בתדר גבוה שיושמע באתר הבחינה ויזוהה במערכות התוכנה.
3. עזרה מאחור. אדם יכול לתלות חומרי עזר בדיוק מאחורי המחשב שלו ולצפות בהם בצור לא מחשידה בקלות. בעיה זו תיפתר על ידי ביקור פתע אקטיבי, שבו הבוחן מבקש ליצור קשר עם הנבחן, ומנחה אותו להראות את סביבתו. זו נקודה מעט חורקת ברעיון.
4. עזרה במחשב שבו נעשה המבחן. בעיה זו נפתרת על ידי שיתוף מסך תמידי. לחילופין אם המבחינה מתקיימת באתר ייעודי אפשר שהאתר יזהה יציאה או מזעור של החלונית.

בפועל, הרעיון דורש תוכנה דמוית זום עם מספר מאפיינים נוספים. ובנוסף דורש כתיבת הנחיות טובה והטמעה של ההנחיות לפני המבחן. אגב, ניתן יהיה לטפל בסטודנטים ללא מחשבים בשיטה זו בהינתן שיש להם סמארטפון, באמצעות כניסה לאתר הבחינה בסלולאר והתחברות שיחת הוידאו דרך הסלולאר, והוספת אופציה להגשת המבחן באמצעות סריקה של דפים כתובים.

אשמח אם ישתמשו ברעיון שלי ואשמח לשמוע ולענות על שאלות

בבית עבודות, באוניברסיטה מבחנים

ת"ב

לא ניתן להשגיח מפני העתקה בבית בעזרת מחשב, בעיקר כי תמיד קיים המעקף האנלוגי
https://en.wikipedia.org/wiki/Analog_hole
התוכנות שמבטיחות ניטור במהלך המבחן מזוהות לעיתים על ידי תוכנות אנטי-וירוס ככלי מעקב או נוזקות (malware).
הסיבה היא ברורה - הן לא שונות בהתנהגות שלהן מנוזקות. התוכנות לניטור לא יעילות, מפרות את אבטחת המחשב, אינם עם קוד מקור פתוח ולא ניתנות להתקנה על כלל מערכות ההפעלה.

למי שאין חשבון בפייסבוק, או שהתקין תוסף לחסימת פרסומות בדפדפן, בודאי שלא יסכים להתקנה של תוכנה הגורמת נזק גדול יותר.

הפתרון המתבקש הוא שהמבחנים יערכו באוניברסיטה, למשל בכיתות הרבה יותר קטנות. אפשר גם במעבדות מחשבים, שבהם מותקנות אותן תוכנות מעקב וחסימת גלישה, כי מחשבים אלו הם ציוד האוניברסיטה. יש לוודא שכל סטודנט המעוניין בכך, יבחן באוניברסיטה בכיתה פיזית או על ידי הגשת עבודה מוקלדת שאותה אפשר לבדוק להעתקה.

בחינות drive in

יואב דבוישס

הסטודנטים יבואו במכוניות למגרש או חניון באזור אוניברסיטה, ויחולקו הבחנים לכל סטודנט. אז הסטודנט יעשה את המבחן בתוך או בקרבת המכונית. אז אין סכנה מהותית להדבקות, ועדיין ניתן להשגיח על התלמידים. עדיין קיימות בעיות כמובן אבל רובן פתירות. השאלה היחידה היא גישה לשירותים, שעלולים להוות מקום הדבקה. יתכן שיהיה צריך להביא שירותים ניידים בנוסף כדי שכל הסטודנטים לא יכנסו לאותם שירותים.

Kir.png
bottom of page